fredag 6 april 2012

Städat! :)

Igår så ringde Leila, Sandras(Mitt ex) farmor.
Hon undrade hur det var med ryggen osv o sen undrade hon om jag ville ha hjälp med nåt, t.ex. städning.
Då det var rätt smutsigt här då jag inte klarat av att städa så mkt själv så tackade jag ja till hjälpen.
Hon kom hit vid halv 5 o åkte lite efter 7.... Dammsög o skura golv, så här rent var det längesen det var :) Var nog flera månader sedan mamma var här o hjälpte mig skura golvet ordentligt, jag har bara tagit de värsta lite då o då själv.
Känns bra att de bryr sig så mkt om mig o tänker på mig, trots att jag o deras barnbarn inte längre är tillsammans.. De ger mig ett bra stöd o erbjuder sig ofta att hjälpa till om jag vill ha hjälp med nåt..
Men jag tycker det är svårt att be dom om hjälp med saker, känns inte så bra att alltid vara i behov av hjälp, trots att de erbjuder sig. Jag vill ju kunna klara av saker själv, men det gör jag ju inte...

De andra i Sandras familj har jag ingen kontakt med alls, trots att jag tillhört familjen i över 9år och är pappa till Nathalie & Josefine.. o heller ingen av dom som bryr sig om hur det går med min rygg, fast det har de typ aldrig gjort.


Idag när ja vaknade var det vitt på backen, snöar för fullt.
usch vilket skitväder!
Är ju fan påsk nu, då ska det inte vara snö ute ju...
I morgon ska ja till mor o far o äta lite mat, tar med barnen oxå.
Blir gott med lite köttbullar o prinskorv :)Var o köpte en påskblomma igår som jag åkte iväg med förut till Leila o Frans, fick en fika o vi satt o pratade i ca 2 timmar. Det var trevligt o komma hemifrån o va lite social ett tag.

Passade även på att testa deras hemma/multigym lite och se hur ryggen reagerade på det.
Har varit sugen länge på ett hemmagym, för att träna upp lite muskler igen. Mina muskler har försvunnit sedan ja blev opererad.
Har sett några st för typ 2-3000kr nya, är ju såna där av billigare kvalitet.
Den dom har kostar över 10 000kr ny, fast de hade gett 2800kr på blocket.
Är svårt att veta om ett sånt där billigt gym funkar bra i längden, eller om man ska satsa på ett av mer kvalitet men då begagnat till typ samma pris som ett nytt lågkvalitet.

Faktiskt så blev det ingen påfrestning på ryggen av de övningar jag testade med låg vikt, så det borde funka att träna armar, bröst o ben iaf. Dock så testade jag inte så länge, kanske känner av om jag skulle hållt på ett tag.

Nu när jag satt o kollade blocket, så fick jag ett e-mail av frans.
Ett tips om ett begagnat multigym han hittade för 5500kr som han tyckte jag skulle önska mig av dom i present när ja fyller om en månad, de ville gärna göra nåt för min hälsa... Nytt liknande låg på ca 15000kr såg jag. Borde vara betydligt bättre än ett nytt lågkvalitet för 2500kr.
Var ju väldigt snällt o generöst av dom, men är på tok för mkt pengar för en present.
Men jag tackade iaf ja för erbjudandet, men sa att vi får hitta något billigare då det var för mkt pengar.

Så om exakt en månad blir jag 32år o kan börja träna lite muskler! :)
Förhoppningsvis kan jag även börja träna mage & rygg nångång i framtiden, men för att klara det måste ryggen läka o bli bättre.

Sen vet man ju inte heller hur det skulle bli att träna nu trots mkt smärta.
Med mer muskler i ryggen så blir den ju stabilare o det bidrar till mindre smärta.
Fast skulle aldrig klara av det, så inte ens nån ide att tänka på ryggens muskler så länge jag har så här ont.
Hoppas att det är kort väntetid till Uppsala, vill veta vad som händer..
Men är nog lika bra att ställa in sig på en 3e operation. Utan benmassa så kommer det nog aldrig att läka, så det måste iaf fixas.
Skruvarna var ju nåt fel på oxå, det är de enda som håller upp min rygg så är väl mer allvarligt.
Får försöka att inte lyfta så mkt, barnen är ju tunga, typ 12-13kg väger de nu.
Det gör ont att lyfta dom, men det känns så dumt att inte lyfta upp dom när de kommer o vill upp. De förstår ju inte att jag har ont i ryggen, så självklart lyfter jag upp dom om de vill det.
Känner ju stor skillnad på en gång i ryggen om ja så bara lyfter nåt på 1kg, känns direkt att det blir mer tryck på ländryggen o smärtan ökar.

Vet inte om lyft osv kan orsaka att det blir nåt fel med skruvarna, om de tex rör sig lr nåt.
Men läkare & sjukgymnast i strängnäs har sagt att inget jag gör kan förvärra min rygg hur ont det än gör och får lyfta så mkt ja vill o klarar..
Men en del har jag läst skriver att deras läkare sagt att de får max lyfta 5kg och innan det läkt får de knappt lyfta nåt...
Undrar vad som stämmer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar